Sensommerhygge i haven

  • Nu når haven er fyldt med frugt fra vores haver, på torvet og i gårdbutikkerne er det på tide at nyde alle sæsonens herligheder. En søndag i september vækkede vi børnene tidligt, nu er det tid at plukke æbler og bage tærter! Prøv vores herlige opskrift som blev en succes hos alle!

  • Aspvik1_.jpg

  • Aspvik2.jpg

  • Aspvikbob.jpg

  • modeller.jpg

  • Hvilken rigdom! At kunne gå ud i haven og plukke præcis så mange æbler man behøvede til dagens tærte.

    I mange af vores stel findes der tilhørende tærtefade. Aspvik er et af de smukkeste.
    Inspirationen til Aspviks dekoration fik Micael Bindefeld fra sin mormors håndmalede porcelæn.

     

  • Aspvik4.jpg

  • Aspvik3.jpg

äppelpaj.jpg

Æbletærte

Tærtedej:

  • 175 g smør
  • 1 dl sukker
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nypa salt

Fyldet:

  • 3-4 æbler
  • 25 g smør
  • 1 spsk. sukker
  • 1 stk. kanel

Tærtedej: Varm ovnen til 200 grader. Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Bland de tørre ingredienser og rør det ned i blandingen. Bland alt til en dej og trykkes i formen. Fyldet:  Skræl æblerne og fjern kernehuset. Halvér og skær i skiver. Læg æbleskiverne fint på dejen. Læg smørret på og drys med sukker og kanel. Bag i ca. 20 min indtil æblerne er i gyldenbrune.

  • (sv-SE)