Aspvik

  • AspvikW_1_1.jpg

  • Aspvik-stellet i vinterskrud

    Selvom Aspviks dekoration består af blomster er den supersmuk at dække op med om vinteren. Læg figner, valnødder, granatæbler og appelsiner på bordet, på den måde skaber du en herlig vinterstemning. Aspvik er udgivet af Firkløveren i samarbejde med festarrangøren Micael Bindefeld og det er formgiveren Anna Handell, som har lavet de smukke illustrationer. Dekorationen er håndlitograferet på holdbart feldspatporcelæn - et stel som kan bruges og elskes i generationer.

  • AspvikW_4.jpg

  • AspvikW_3_2.jpg

  • Vi byder på friske vinteropskrifter!

AspvikW_2.jpg

Krydret vintergløgg

  • 3 cl Licor 43
  • 1 flaske hvidvin
  • 2 dl krydret brændevin
  • 0,5 citron, skal
  • 0,5 appelsin, skal
  • rosiner
  • tørrede tranebær
  • stjerneanis
  • grøn kardemomme 
  • appelsinskiver
  • mandler

Gør sådan: Bland Licor 43, hvidvin, brændevin, citron og appelsinskal i en kasserolle. Krydr og smag til med rosiner, tranebær, stjerneanis og kardemomme. Varm blandingen forsigtigt op til 90 grader og lad den stå et koldt sted i et døgn. Server i valgfrit glas med rosiner appelsinskiver og mandler.

orange2.jpg

Saftig appelsinsalat med granatæble

En frisk salat som passer godt til både julebordet som til en dessert med en smule yoghurt

 

4 portioner

  • 5 appelsiner
  • 1 stort granatæble
  • 2 grønkålsblade
  • 1 spsk. flydende honning

Gør sådan: Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Del granatæblet og bank kernerne ud. Skær grønkålsbladene i småstykker. Bland alle ingredienser sammen og hæld flydende honning over. 

orange2.jpg

Saftig appelsinsalat med granatæble

En frisk salat som passer godt til både julebordet som til en dessert med en smule yoghurt

 

4 portioner

  • 5 appelsiner
  • 1 stort granatæble
  • 2 grønkålsblade
  • 1 spsk. flydende honning

Gør sådan: Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Del granatæblet og bank kernerne ud. Skær grønkålsbladene i småstykker. Bland alle ingredienser sammen og hæld flydende honning over. 

fikon2.jpg

Salat med grønkål, valnødder, figner og grønskimmelost.

 

4 portioner

  • 250 g groft revet grønkål 
  • 200 g blandet salat
  • 1 granatæble
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 dl groft hakkede valnødder
  • 4 figner, delt i fire dele
  • 150 g grønskimmelost

Gør sådan: Bland grønkål, salat med granatæblekerner, dryp nu olivenolie over og smag til med salt og peber. Fordel valnødder, figner og smulret grønskimmelost. Er osten for cremet kan den være svær at smuldre, læg den i fryseren en stund inden du laver salat så bliver det lettere.

  • AspvikW_3.jpg

  • AspvikW_7.jpg