Sensommerhygge i haven

  • Nu når haven er fyldt med frugt fra vores haver, på torvet og i gårdbutikkerne er det på tide at nyde alle sæsonens herligheder. En søndag i september vækkede vi børnene tidligt, nu er det tid at plukke æbler og bage tærter! Prøv vores herlige opskrift som blev en succes hos alle!

  • Aspvik1_.jpg

  • Aspvik2.jpg

  • apple.jpg

  • modeller.jpg

  • Hvilken rigdom! At kunne gå ud i haven og plukke præcis så mange æbler man behøvede til dagens tærte.

    I mange af vores stel findes der tilhørende tærtefade. Aspvik er et af de smukkeste.
    Inspirationen til Aspviks dekoration fik Micael Bindefeld fra sin mormors håndmalede porcelæn.

     

  • Aspvik4.jpg

  • Aspvik3.jpg

  • pajform.jpg

    Tærtefad, 1298 kr

  • mugg.jpg

    Krus, 199 kr

  • assiett.jpg

    Asiet, 195 kr

  • muffin.jpg

    Muffinform, 175 kr

äppelpaj.jpg

Æbletærte

Tærtedej:

  • 175 g smør
  • 1 dl sukker
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nypa salt

Fyldet:

  • 3-4 æbler
  • 25 g smør
  • 1 spsk. sukker
  • 1 stk. kanel

Tærtedej: Varm ovnen til 200 grader. Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Bland de tørre ingredienser og rør det ned i blandingen. Bland alt til en dej og trykkes i formen. Fyldet:  Skræl æblerne og fjern kernehuset. Halvér og skær i skiver. Læg æbleskiverne fint på dejen. Læg smørret på og drys med sukker og kanel. Bag i ca. 20 min indtil æblerne er i gyldenbrune.

  • Skab lystfyldte borddækninger med stellet Linnea!

     

  • Linnea1_.jpg

  • De voksnes favorit mellem tærterne blev den med figner som blev bagt i ovnen i en smagrig mandelmassecreme.
    Vi brugte det ildfaste fad i Linnea-serien som passer både til flødekartofler og kylling men også varme desserter. Scroll ned for se opskriften på figentærten.

     

  • Linnea3_2.jpg

     

    Man skal jo prøve dejen mens tærten er ovnen...Saga og Nellie hjælper med bagning i køkkenet.

     

  • Linnea4.jpg

     

    Mor Cecilia plukker blomster i haven til kaffebordet.

     

     

  • Linnea2.jpg

     

    Vores ildfaste fade passer til lækre ovnretter som til tærter!

     

  • ugnsform.jpg

    Ildfast fad 26 cm, 995 kr

  • mugg.jpg

    Krus, 229 kr

  • assiett.jpg

    Asiet, 225 kr

  • mjölkkanna.jpg

    Mælkekande, 655 kr

fikonpaj.jpg

Figentærte

Tærtedej:

  • 125 g smør 
  • 3 dl hvedemel
  • 1 spsk. florsukker
  • 1 æg
  • 2 knivspids salt

Fyldet:

  • 200 g mandelmasse
  • 2 dl créme fraiche
  • 3 æg
  • 4 spsk. florsukker
  • 1/2 tsk. stødt kardemumma
  •  Fint revet citronskal fra 1 citron
  • 1 spsk. honning

Tærtedej: Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet. Tilsæt æg og sukker. Saml dejen hurtigt. Du skal ikke ælte dejen. Derefter stilles tærtedejen på køl i ca. 30 minutter. Rul dejen ud og læg den i et smurt tærtefad. Fyldet: Riv mandelmassen grovt. Pisk créme fraiche og æg. Bland sammen med mandelmassen og tilsæt florsukker, kardemomme og citronskal. Hæld hele blandingen på tærtedejen. Skær fignerne i tynde både og læg dem ovenpå fyldet. Bag i midten af ovnen i ca. 55 min til fyldet bliver stift. Lad den køle af, hæld honning over og server.

 

  • Provdukahemma_desk_dk.jpg

  • Ingrid1.jpg

  • Nova, Nellie og Saga venter på at æbletærten skal blive klar. Alle elsker hygge uanset alder!

Ingrid3.jpg

Tærtefadet i serien Ingrid har en ophøjet relief i hvid.