Kreativ skaldjursfest

  • Sensommer, lune aftner, duften af dild og krebs. Nu samler vi familie og venner og stabler en herlig skaldyrsfest op med et par enkle tips og tricks! 
    På vores fest dækkede vi på med vores nye stentøjsstel Pepper. Vi har bagt brød med det gode svenske västerbottenost  og en lækker tærte med laks. Istedet for blomster på bordet har vi brugt en solrig dildkrone og som en lille forret serverede vi hjerteformede rejer.

  • 1.jpg

  • Stentøjskollektionen Pepper passer helt perfekt til skaldyrsfesten. Det store fad passer fint til osten og i de mellemstore skåle kan man servere krebs, rejer og languster og de mindste skåle passer perfekt til aiolien!

    Forhøj stemningen med lamper på bordet. Brug de duftende dildkroner i stedet for blomster og fyld skålene med skaldyr!

  • 2_nodk.jpg

  • Pepper indeholder 7 dele. Middagstallerken. frokosttallerken fade og skåle i forskellige størrelser samt krus.

    Hver del har en unik glasur.

  • Pepper_mat.jpg

    Middagstallerken, 199 kr

  • Pepper_for.jpg

    Frokosttallerken, 179 kr

  • skal.jpg

    Skål 26 cm, 995 kr

  • Pepper_fat.jpg

    Fad, 1275 kr

  • Pepper_skalliten.jpg

    Lille skål med guldkant, 189 kr

  • 3.jpg

  • Fristende fad! Brug Peppers mellemstore skål til citroner eller til sovs.

  • 4_nodk.jpg

  • TIPS!

    Brug viskestykker som servietter -  de er både dekorative og tåler høj varme i opvaskemaskinen.

  • 5.jpg

    TIPS!

    Læg rejerne så de forestiller et hjerte og byd gæsterne velkommen!

     

     

  • 6.jpg

    TIPS!

    Fjern skaldyrslugten fra hænderne med citron! Rul vaskekludene og bind dem med en hørsnor, et stykke citron og et lille navneskilt. De små skåle har vi fyldt med vand.

     

     

  • ol.jpg

    Silhuet Ølglas, 225 kr

  • snaps.jpg

    Silhuet Snaps-/likørglas, 159 kr

  • siluett_vin.jpg

    Silhuet Rødvinsglas, 199 kr

  • siluett_best.jpg

    Silhuet bestik, fra 99 kr

  • 7.jpg

  • 8.jpg

  • 9.jpg

  • Opskrift

paj.jpg

Västerbottentærte med laks

Tærtedej:

  • 3 dl dinkelmel
  • 125 g smør
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. eddike
  • 3 spk vand

Fyld:

  • 2 stykker frossen laks
  • 4 dl revet västerbottenost
  • 2 dl fløde
  • 4 æg
  • 1 stort bundt dild
  • salt og peber

Gør sådan:   Ælt mel og smør og salt sammen. Bland vand og eddike i en skål og ælt det i dejen. Smør tærtefadet med smør  og  rul dejen rundt om kagerullen, og bred den derefter med forsigtighed ud over formen. Forbag dejen i 10 minutter på 175 grader. Optø laksen og skær den i tynde strimler.  Fordel den over tærtebunden. Riv osten og bland den med fløde, æg og hakket dild. Smag til med salt og peber. Hæld osteblandingen over laksen og bag i ovnen i ca. 35-40 minutter på 175 grader.

sparris.jpg

Asparges bagt i butterdej

Ca 4-6 stykker

  • 1 pakke butterdej, (rullet ca 265 g)
  • ca 14 asparges
  • 100 g cream cheese
  • 120 g revet västerbottenost
  • En håndfuld hasselnødder 
  • Skovsyre (kan undlades)
  • Honning

 

Gør sådan: 

Rul butterdejen ud. Form en kant på ca. 1 cm  hele vejen rundt det er vigtigt du ikke skærer igennem dejen. Spred smørosten over hele dejen undtagen kanten. Drys osten på dejen og læg asparges over og bag mellem 15-20 min på 200 grader. 

Dekorer med hakkede hasselnødeer, skovsyre og honning. Server!