BertilVallien.jpg

Bertil Vallien regnes som en af verdens fem førerende glasformgivere. Hans CV er langt og har modtaget mange prestigefyldte priser igennem årene.

Bertil Vallien

  • Bertil Vallien regnes som en af verdens fem førerende glasformgivere. Hans CV er langt og har modtaget mange prestigefyldte priser igennem årene.

    Blandt andet var han den første til at modtage den prestigefyldte pris Visionaries Award Museum of Art og Design i New York, og for få år siden blev han tildelt glasset som en kunstform i verden, en pris udstedt af den mexicanske stat.

    Bertil Vallien blev født i 1938 i Sollentuna som en af ​​syv søskende og voksede op i et stærkt frit religiøst hjem. I 1955 kom han til Konstfackskolans fagforening for keramik, og den toårige blev afsluttet med to år på HKS (Higher Art Industrial School). Her fik Bertil øjnene for keramikskulpturen og keramikken som et frit kunstnerisk materiale, og han blev valgt som hovedafgangsstudent på skolen. Det var også på Konstfack, at han mødte Ulrika Hydman, som senere blev hans kone.